Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlanders traditionele decembershoppers'

14-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelstraat 930x520
Nederlanders struinen tijdens de feestdagen maar wat graag door de winkelstraten op zoek naar sinterklaas- en kerstaankopen. Met name de sfeer op straat is voor consumenten reden om het online winkelen wat meer links te laten liggen. Die hang naar nostalgie is dan vooral weer voor speciaalzaken en traditionele lokale winkels goed nieuws.

Fysieke winkels

Dat blijkt uit Europees onderzoek van Deloitte onder bijna 8200 consumenten in tien landen. Circa drie kwart van de Nederlanders doet zijn aankopen ook daadwerkelijk in fysieke winkels. Nederlanders verwachten van winkeliers ook dat ze meer hun best doen met versieringen en sfeer dan elders in Europa. Naar verwachting geven Nederlanders tijdens de feestdagen 3 procent meer uit dan vorig jaar.
De helft van de ondervraagden koopt alsnog spullen online, vooral om de pakjes maar thuis bezorgd te krijgen. De extra bezorgkosten (gemiddeld 7 euro in plaats van 4 euro) nemen veel Nederlanders voor lief. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!