Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse kermisattracties stilgezet na dodelijk ongeluk in VS

27-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
ANP kermisattractie
Het bedrijf KMG, de bouwer van de kermisattractie waarmee woensdag (plaatselijke tijd) een dodelijk ongeluk gebeurde in de Amerikaanse stad Columbus, heeft de Nederlandse exploitanten van soortgelijke attracties donderdag gevraagd hun attractie tot nader order gesloten te houden.
Tilburgse kermis
De gemeente Tilburg bevestigt dat de attractie met de naam Chaos die staat op de Tilburgse kermis, donderdagmiddag dicht is. KMG wil de attracties gesloten houden tot het onderzoek naar het ongeval in de VS meer duidelijkheid biedt. Hoeveel van dit soort attracties op Nederlandse kermissen staan, weet projectleider Albert Kroon van KMG niet precies, hij vermoedt twee tot drie.
Over de oorzaak van het ongeluk in Columbus in de Amerikaanse staat Ohio is volgens KMG nog niets bekend. ,,We hebben contact met het bedrijf dat al jarenlang onze attracties exploiteert in de Verenigde Staten. Die zullen de zaak onderzoeken'', aldus Kroon. Het bedrijf wacht de rapportage over het ongeluk af en zal zich dan beraden op eventueel te nemen maatregelen. Het is volgens Kroon het eerste ongeluk in het 28-jarig bestaan van het bedrijf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!