Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse webshops verkopen verboden tandbleekproducten

19-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
556 keer bekeken
  •  
witte tanden 930x520
Nederlandse webwinkels verkopen verboden tandbleekproducten van het Amerikaanse merk Crest. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat sommige 'whitestrips' van dit merk 140 maal de toegestane hoeveelheid waterstofperoxide bevatten. Gebruik van dit product kan schadelijk zijn voor het gebit.
Hogere dosis waterstofperoxide
Volgens Europese wetgeving mogen Nederlandse (web)winkels tandbleekproducten verkopen die maximaal 0,1 procent van het bleekmiddel waterstofperoxide bevatten. De ‘whitestrips’ van het merk Crest bevatten tussen de 6% en 14% van dit bleekmiddel. Gebruik van deze producten kan volgens tandheelkundige Nils van Calcar van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam leiden tot afstervend tandvlees en blijvend gevoelige tanden.
Bol.com en Fruugo.nl
Uit onderzoek van Kassa blijkt dat de tandbleekproducten van Crest bij meerdere online winkels te koop zijn waaronder Bol.com en Fruugo.nl. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) erkent de overtredingen, maar onderzoekt alleen specifieke meldingen. De toezichthouder gaat niet op zoek naar overtreders van de wet omdat zij daar de mankracht niet voor hebben en dit ook niet hun beleid is. Bol.com en Fruugo.nl hebben na contact met Kassa de verkoop direct gestaakt. Bij andere webwinkels zijn de 'whitestrips' nog steeds te koop.
Vanavond in Kassa om 19:05 op NPO1: bleekstrips schadelijk voor het gebit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!