Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Negen op tien Nederlanders voelt zich gelukkig

20-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 gelukkig geluk
Maar liefst 88 procent van de volwassenen in Nederland noemde zichzelf in 2016 gelukkig.  Dat blijkt uit cijfers van het CBS die ze vandaag publiceerden, op de internationale dag van het geluk. Als redenen voor hun geluk noemden de mensen vooral een goede gezondheid en het hebben van een relatie.
Gezondheid belangrijk
Een kleine 3 procent is echt ongelukkig, en 9 procent vindt zichzelf gelukkig noch ongelukkig.  Van degenen die hun gezondheid als (zeer) slecht beoordelen, noemt  58 procent  zichzelf gelukkig, en is 1 6 procent  ongelukkig. Zodra mensen hun gezondheid als zeer goed zien, blijkt 94 procent gelukkig te zijn en slechts 1 procent ongelukkig.
Geen relatie beter dan een slechte
Een relatie blijkt ook veel effect te hebben op iemands gelukzaligheid. Onder de respondenten met een relatie noemt 92 procent zich gelukkig, tegenover 79 procent van de mensen zonder partner. Nederlanders die niet tevreden zijn met hun partner, noemen zich slechts in 65 procent van de gevallen gelukkig. Helemaal geen relatie hebben lijkt dus beter te zijn voor je geluk dan het hebben van een slechte relatie.

Meer over:

gelukkig, geluk, cbs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!