Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nepbrieven over boete voor kerstversiering

04-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerst-kerstboom-930x520
In zeker twee Brabantse plaatsen, Tilburg en Halderberge, zijn afgelopen dagen brieven bezorgd die bewoners waarschuwen dat ze een boete riskeren als ze kerstversiering ophangen voor 6 december. Beide gemeenten waarschuwen dat het gaat om een nepbrief die de ontvangers maar snel moeten verscheuren.
In de brieven staat geschreven dat in de Algemene Plaatselijke Verordening is vastgelegd dat kerstversiering voor 6 december niet zichtbaar mag zijn vanaf de openbare weg. Er worden controles aangekondigd en overtreders riskeren een boete: in Tilburg 132 euro en in de gemeente Halderberge zelfs 173 euro. In Tilburg is de waarschuwing bovendien dat sinterklaasversiering op 7 december moet zijn verdwenen.

Niet-bestaande wethouder

De brief in Halderberge is ondertekend door de niet-bestaande wethouder C.G.M. Noorderling. ,,Ontvangt u deze brief. Snel verscheuren dan! Hij is niet van ons afkomstig'', waarschuwt de gemeente. De gemeente Tilburg laat weten dat iedereen zijn huis mag versieren voor welke feestdag dan ook. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!