Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Netbeheerder Enexis vervangt 50.000 gasmeters

14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
enexis 930 520
Enexis Netbeheer gaat uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen, nadat bij enkele meters een klein gaslek was ontdekt. Enexis stelt dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De tot nu gevonden lekken zijn zo klein dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Uit de uitzending van Kassa op 8 december 2018 bleek dat bij drie woningen een gaslek had plaatsgevonden. 

Nieuwe productielijn

Het gaat om gasmeters van fabrikant Itron die afkomstig zijn van een nieuwe productielijn. Vorige week werd al een kleine partij vervangen. Na verder kwaliteitsonderzoek kon de fabrikant onvoldoende aantonen dat andere meters uit dezelfde productielijn veilig blijven, aldus Enexis.

Enexis neemt contact op

Alle klanten die het betreft ontvangen binnen enkele werkdagen een brief waarin de vervanging wordt toegelicht. Enexis zal contact opnemen om een afspraak te maken. Klanten kunnen ook zelf via de website controleren of hun gasmeter vervangen moet worden. De netbeheerder uit Den Bosch heeft 2,3 miljoen gasklanten in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Dossier onveilige slimme gasmeter

Bekijk hier Kassa's volledige dossier over de onveilige slimme gasmeter. 
Bekijk de aflevering van 8 december hieronder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!