Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niet-werkenden zien koopkracht achteruit gaan

21-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Portemonnee schuld armoede 930 x 520
Niet alle Nederlanders profiteren van de oplopende groei van de economie. Alle niet-werkenden, behalve gepensioneerden met enkel een AOW-uitkering, zullen hun koopkracht achteruit zien gaan. Dat blijkt uit eigen koopkrachtberekeningen van het Ministerie van Sociale Zaken.
Compensatie
Bronnen rond het kabinet bevestigen tegenover NRC dat alle uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden met een beperkt aanvullend pensioen er in hun besteedbaar inkomen op achteruit gaan. ‘Tot enkele tienden van procenten’, bevestigd een PvdA’er die de nieuwe koopkrachttabellen inzag. Dinsdagmiddag wordt de reparatie van de koopkracht besproken bij het begrotingsoverleg van het demissionaire kabinet. De VVD heeft intern laten weten zich niet te verzetten tegen het compenseren van de ‘minnetjes’ in de koopkracht van niet werkende.
Cijfers CPB
Vorige week liet een VVD’er nog weten tevreden te zijn met de cijfers die het Centraal Planbureau destijds uitbracht. Uit ramingen van het CPB bleek dat de koopkracht over de gehele linie met 0,3 procent stijgt. Een groei die sinds het uitbreken van de financiele crisis niet meer is vertoond.
Bron: NRC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!