Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Niets aan de hand met peterselie uit Japan

31-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
peterselie.jpg
De export van Japanse levensmiddelen naar Nederland is nog gering. De afgelopen week ging het om een zending peterselie die per vliegtuig op Schiphol werd aangevoerd. Daar was niets mee aan de hand. Dat maakte de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) woensdag bekend.
De mate van radioactiviteit van de monsters van de partij peterselie lag ver onder de norm. De nVWA gaat bij de import van levensmiddelen en diervoeders, ladingen ook controleren op de aanwezigheid van een certificaat. Daarin moet staan waar de producten zijn geoogst of verwerkt en uit welke gebieden ze komen.
Komen de producten uit het gebied rond de kerncentrale Fukushima I, dan moeten er laboratoriumanalyses zijn bijgevoegd over radioactiviteit. De Europese Commissie heeft deze maatregel verplicht gesteld voor de EU-lidstaten. Nederland controleert sinds 17 maart ladingen uit Japan, die nu nog alleen per vliegtuig binnenkomen. Tot nu zijn geen bijzonderheden aangetroffen.
In de tweede week van april worden de eerste schepen uit Japan in de Rotterdamse haven verwacht.
Bron: ANP

Meer over:

japan, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!