Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw keurmerk voor concertkaartjes

13-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
concert_18.jpg
Een nieuw keurmerk moet concert- en theaterbezoekers laten zien welke verkooppunten een betrouwbaar kaartje voor de juiste prijs bieden. Het zogeheten SKEN Ticketkeur wordt zaterdag gepresenteerd tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag 2012 in Groningen.
Doorverkoop
Dat meldde Stichting Kwaliteit Evenementen Nederland (SKEN) vrijdag. SKEN gaat zo de strijd aan met websites die illegaal kaarten doorverkopen en daarmee winst maken. Negen partijen, waaronder de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties werken mee aan het keurmerk.
Criteria
SKEN Ticketkeur zegt aan welke criteria verkooppunten moeten voldoen. Alleen bedrijven die rechtstreeks werken in opdracht van organisatoren van evenementen kunnen zich aansluiten. Het Ticketkeur is ontwikkeld in samenspraak met de mensen achter de publiekscampagne Weet Waar Je Koopt. De Nederlandse evenementenindustrie begon onder die noemer in 2010 een campagne tegen het doorverkopen van toegangskaarten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!