Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Nieuwe cao een feit voor distributiemedewerkers Albert Heijn

Nieuwe cao een feit voor distributiemedewerkers Albert Heijn

De leden van vakbonden CNV en FNV hebben met een meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de cao distributiecentra bij supermarktbedrijf Albert Heijn. Deze nieuwe tweejarige CAO is nu voor de circa 5000 distributiemedewerkers van de grootgrutter uit Zaandam een feit.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer vertelt hierover: "Nu onze leden akkoord zijn ontstaat er rust, zekerheid en duidelijkheid oor de werknemers." Geen paniek voor werknemers van wie de functie door deze ontwikkeling komt te vervallen. Zij komen nu in aanmerking voor nieuwe functies. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over scholing van personeel en loonsverhoging.

Nu onze leden akkoord zijn ontstaat er rust, zekerheid en duidelijkheid oor de werknemers.

Vakbond FNV noemde het eindbod van de grootste keten van supermarkt van Nederland eerder nog mager. De bond stelt: "AH biedt te weinig loon om een cao-akkoord te sluiten. Met praten komen we nu niet verder. Een cao met een beter loon bereiken we alleen met stevige acties." FNV-leden stemden niettemin over het eindbod en de meerderheid van hun leden schaarde zich toch achter het voorstel. ANP

Onlangs nog kocht Albert Heijn platform voor gezonde leefstijl. Lees er hier meer over.