Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nog altijd verboden kosten bij verhuurmakelaars

12-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek woning huis 930 x 520
Verhuurmakelaars brengen klanten nog altijd 'bemiddelingskosten' in rekening, terwijl dat al meer dan een jaar verboden is. Dat stelt de Woonbond in dagblad de Stentor.
Boetes
Toezichthouder ACM kan verhuurmakelaars die de regels overtreden boetes opleggen van maximaal 900.000 euro. Een woordvoerder van de ACM zegt in de Stentor dat dat nog niet is gebeurd.
Dupe
Hoewel exacte cijfers ontbreken is duidelijk dat duizenden huurders hier jaarlijks de dupe van zijn, weet de Woonbond. ,,Er zijn nog steeds veel verhuurmakelaars die hoge kosten in rekening brengen aan nieuwe huurders. Ze noemen het alleen geen bemiddelingskosten meer maar bijvoorbeeld administratiekosten”, zegt een woordvoerder van de Woonbond in de krant.
Verboden
Sinds 1 juli 2016 mogen verhuurmakelaars die in opdracht van een verhuurder werken geen kosten meer in rekening brengen aan huurders. Daarmee wordt voorkomen dat zij van twee partijen courtage ontvangen.
Bron: Stentor/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!