Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Noodklok om zorg voor meervoudig ernstig gehandicapten

12-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
oudere zieke ziekenhuis verpleeghuis rolstoel 930 520
De situatie in de zorg voor meervoudig ernstig gehandicapten is onhoudbaar. De Vereniging voor Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) luidt volgens de NOS de noodklok.
Brandbrief naar staatssecretaris
De verenging heeft een brandbrief geschreven aan staatssecretaris Van Rijn, waarin wordt gevraagd om meer middelen om de specialistische zorg voor deze groep te behouden en verbeteren. Directeur van VGN Frank Bluiminck zegt dat de basale zorg voor deze groep al nauwelijks lukt. ,,Maar extra zorg die de kwaliteit van leven van deze mensen enigszins verbetert, dat staat echt in de verdrukking.”
Zorgorganisaties legden de afgelopen tijd zelf bij om de gewenste zorg te leveren, maar dat is volgens tientallen grote zorgaanbieders niet langer houdbaar.
''Structureel probleem voor grote groep"
Vorige week schreef Van Rijn een brief aan de Tweede Kamer waarin hij extra aandacht beloofde voor meervoudig ernstig gehandicapte kinderen. Bluiminck vindt dit een goed begin, maar blijft kritisch: "Aandacht voor de kinderen met dergelijke beperkingen is goed, maar het is een gemiste kans dat de staatssecretaris het structurele probleem niet erkent, voor een veel grotere groep."
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!