Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NPCF: Verkeerde zorgpolis kan duur uitpakken

06-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgspaarspot_15.jpg
Een op de twintig mensen denkt voor dit jaar een verkeerde zorgverzekeringspolis te hebben afgesloten. Ze krijgen niet de zorg vergoed die ze nodig hebben, moeten veel bijbetalen of kunnen niet terecht bij de zorgverlener van hun keuze. Dat meldt Patiëntenfederatie NPCF dinsdag op basis van eigen onderzoek onder 10.000 mensen.
350 combinaties mogelijk
Er zijn volgens de federatie te veel polissen en patiënten krijgen te weinig informatie om echt goed te kunnen kiezen. Met alle aanvullende verzekeringen zijn er meer dan 350 verschillende combinaties mogelijk. Daardoor ziet een op de vijf Nederlanders door de bomen het bos niet meer bij het kiezen van een zorgverzekering. Daarnaast zegt één op de twintig respondenten de verkeerde polis gekozen te hebben het afgelopen jaar. ,,Het blijkt dat een verkeerde polis mensen duur kan komen te staan'' aldus NPCF-directeur Dianda Veldman. ,,Ze kunnen voor uitgaven komen te staan die ze niet hadden verwacht. Of ze gaan niet naar een zorgverlener omdat ze het niet kunnen betalen.'' De patiëntenorganisatie brengt deze week een onafhankelijke keuzegids uit om mensen te helpen met het maken van de juiste keuze.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!