Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'NS-kaartje soms duurder dan nodig is'

31-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein ov ov-chipkaart chipkaart 930 520
Internationale treinkaartjes van de NS zijn soms duurder dan nodig is. Dat blijkt uit een steekproef die reizigersorganisatie Rover heeft gedaan.
Een kaartje bij NS International valt soms namelijk duurder uit dan als je ze via buitenlandse websites koopt. Zo kost een directe reis van Barcelona naar Brussel op een willekeurige dag bij de NS 102 euro, terwijl reizigers via de Franse spoorwegen een kaartje voor 88 euro kunnen krijgen.

Laagste tarieven niet automatisch opgehaald

Volgens NS heeft dat te maken met de verbinding met buitenlandse ticketsystemen. De laagste tarieven kunnen hier niet automatisch worden opgehaald, terwijl websites uit andere landen dat wel kunnen. Op dit moment is daar weinig aan te doen, maar de NS zegt het probleem te onderzoeken.

'NS kan niet achterblijven'

Volgens Rover zijn vervoerders verplicht de beste tarieven aan te bieden. De Franse vervoerder SNCF doet dit wel en de NS kan dan niet achterblijven, vindt de belangenorganisatie. ANP

Meer over:

rover, treinkaartje, ns, snce
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!