Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

NS voert keuze achteraf betalen landelijk in

NS voert keuze achteraf betalen landelijk in

De NS voert achteraf betalen voor particuliere reizigers landelijk in. Met NS Flex hoeven ze vanaf maandag geen saldo meer vooraf op hun ov-chipkaart te zetten. Aan het einde van de maand komt een factuur, zoals dat voor zakelijke reizigers met een business card al langer mogelijk is.

Saldo vinden veel reizigers maar gedoe, aldus NS. De onzekerheid of er wel voldoende saldo op de ov-chipkaart staat en het opladen ervaren ze als tijdrovend. De kosten van de gereisde kilometers per trein, bus, tram, metro en OV-fiets worden via het nieuwe systeem elke maand van de rekening afgeschreven.

10 euro

Wie geen abonnement heeft, betaalt - naast de reiskosten - eenmalig 10 euro voor NS Flex. Reizigers mét abonnement zijn in de meeste gevallen per maand 1 euro extra kwijt.

Flexibel

 ,,Elke vorm van vervoer kan eenvoudig worden gebruikt en betaald'', aldus Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van NS. ,,Het is flexibel aan te passen aan je reisgedrag. Of je nou elke dag in de trein zit, of maar een enkele keer.'' De eerder verplichte borg is afgeschaft. ANP

Poll: met NS Flex kun je inchecken zonder saldo op je OV-chipkaart. De rekening betaal je - tegen een extra betaling - achteraf. Ben jij van plan hier gebruik van te maken?