Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nuon en Vattenfall maken wagenpark elektrisch

06-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opladen_elektrisch 930x520
Meer dan 3.500 personenauto's en bedrijfswagens in Nederland, Duitsland en Zweden worden in een periode van vijf jaar vervangen door elektrische alternatieven. Hiermee zetten Nuon en moederbedrijf Vattenfall een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van hun duurzame ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.
Eigen wagenpark
Nuon en Vattenfall investeren al sinds 2009 flink in E-mobility vanwege de enorme mogelijkheden die elektrisch vervoer biedt in het bijdragen aan de energietransitie en het reduceren van CO2-uitstoot. "We helpen onze klanten al om elektrisch te rijden met onze laadpunten. Nu we ook met ons eigen wagenpark overschakelen kunnen we niet alleen bijdragen aan het verder terugbrengen van CO2-uitstoot in Europa, maar willen we ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven", zegt Martijn Hagens, COO van Nuon en binnen Vattenfall verantwoordelijk voor E-mobility.
Transportsector
EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het erover eens dat de uitstoot in de transportsector met 60% moet zijn verlaagd in 2050. Nuon en Vattenfall ondersteunen deze stap naar een CO2-vrije vervoerssector, maar benadrukken dat er nog stappen nodig zijn om deze EU-strategie om te zetten in concrete acties en beleid. APS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!