Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Nuon naar rechter over laadpalen Allego

Nuon naar rechter over laadpalen Allego

Nuon is naar de rechter gestapt om Allego, de laadpalendochter van netwerkbedrijf Alliander, een halt toe te roepen. Het energiebedrijf sprak maandag in een verklaring van oneerlijke concurrentie.

Doelbewust de wet omzeilen
Nuon is van mening dat Alliander en Allego doelbewust proberen de wet te omzeilen. Allego is voor 100 procent eigendom van Alliander. Volgens de splitsingswet mag een netwerkbeheerder niet zelf energie leveren, ook niet via een laadpaal voor elektrische auto's, zo stelt Nuon.

Stop exploitatie laadpalen
In het kort geding dat dinsdag dient wil Nuon afdwingen dat Allego stopt met het exploiteren van laadpalen. Het bedrijf zou zich moeten beperken tot het plaatsen en beheren van de laadinstallaties. Nuon is zelf ook actief op de markt voor laadpalen en heeft ongeveer 2500 laadpunten in heel Nederland.

Alliander niet bang
Alliander laat weten het kort geding met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Wij zijn verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van laadpalen, maar wij leveren geen stroom. Dat heeft de toezichthouder, ACM, zelfs al een keer bevestigd", zo laat een woordvoerder weten. ANP