Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NVWA treedt op tegen houtimporteur

09-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hout930x520
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een houtimporteur die de regels van de Europese Houtverordening heeft overtreden. De Houtverordening verbiedt het op de markt brengen van illegaal gekapt hout. Daarnaast heeft de NVWA het bedrijf een dwangsom opgelegd. Deze dwangsom moet het bedrijf betalen als het op deze manier doorgaat met het op de markt brengen van dit hout.
Het hout van de importeur is onder meer afkomstig uit Kameroen. Vanwege de politieke situatie in het Congobekken mag hout uit Kameroen alleen op de markt worden gebracht als de importeur voldoende maatregelen neemt om te garanderen dat het hout niet illegaal is gekapt.
De NVWA heeft tot nu toe ruim 150 bedrijven gecontroleerd op naleving van de Houtverordening. Bij 1 op de 4 bedrijven werd een tekortkoming geconstateerd. Deze bedrijven hebben 6 maanden de tijd gekregen om hun zaken op orde te brengen. NVWA

Meer over:

nvwa, hout
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!