Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Obama kijkt voorlopig niet mee op je smartphone

09-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone2_30.jpg
De Amerikaanse regering belooft dat het voorlopig geen ‘achterdeurtjes’ in software gaat verplichten. Met zo'n achterdeurtje kunnen de FBI en andere geheime diensten informatie van gebruikers zien, die eigenlijk beveiligd en niet toegankelijk is.
Toegang tot data
Veel techbedrijven versleutelen die gegevens. Daardoor kan alleen de eigenaar van de telefoon bij zijn of haar data. Om die beveiliging te omzeilen kwam de Amerikaanse regering met een ‘verplicht achterdeurtje’, die technologiebedrijven bij smartphones moeten inbouwen. Op die manier krijgt de Amerikaanse overheid toegang tot versleutelde data.
Terrorisme
"De regering heeft besloten om op dit moment geen wetgevende oplossing voor dit probleem te zoeken, maar zinvolle gesprekken te blijven houden met de industrie", zo laat FBI-directeur James Comey weten tegenover The Washington Post .  De FBI heeft zich al een paar keer uitgesproken tegen versleuteling. Het zou de strijd tegen terrorisme lastiger maken. De Britse premier David Cameron deelt die mening. Bron: The Washington Post / RTL Z
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!