Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Omroepen zien herinvoering kijkgeld wel zitten'

17-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
televisiekijken 930x520
Negentien jaar na de afschaffing van het kijk- en luistergeld wordt in Hilversum voorzichtig gedroomd over een herinvoering, meldt De Telegraaf. In dit systeem betaalt de kijker direct voor de publieke omroep, in plaats van via de belastingen.
Voor de omroepen zou herinvoering betekenen dat de bemoeienis uit Den Haag met het stelsel wordt teruggedrongen. Nu voelen zij zich vaak een speelbal van de politiek. Als het systeem er inderdaad weer komt, zouden mensen evenwel ook kunnen besluiten om helemaal niet meer voor de NPO te betalen, waardoor de inkomsten teruglopen.

'Helderder en simpeler'

,,Sinds de afschaffing in 2000 is het onduidelijker geworden voor mensen waar ze precies voor betalen'', stelt MAX-directeur Jan Slagter. Zijn NTR-collega Paul Römer vindt de herinvoering een ’interessant idee’. ,,Een systeem direct betaald door de burger is in mijn ogen helderder en simpeler. Wel vraag ik me af of herinvoering haalbaar is. Ik denk dat mensen eraan gewend zijn geraakt dat ze niet meer afzonderlijk voor de NPO betalen.'' Bron: Telegraaf

Meer over:

omroepen, kijkgeld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!