Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Omzet woonwinkels bijna 9 procent omhoog

12-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 keuken
Woonwinkels hebben vorig jaar opnieuw flink geprofiteerd van de bloeiende huizenmarkt. Volgens brancheorganisatie INretail gingen de verkopen in 2017 met bijna 9 procent omhoog. Vooral keukenspeciaalzaken en meubelverkopers deden het goed. Er was wel sprake van toenemende regionale verschillen.

Oosten omzetgroei hoger

,,In het oosten van het land was de 12,9 procent omzetgroei van woonwinkels duidelijk hoger dan het landelijke gemiddelde van 8,6 procent'', constateert Bert-Jan van der Stelt, branchemanager Wonen bij INretail. ,,De oververhitte woningmarkt in het westen en de beperkte mogelijkheden voor nieuwbouwwoningen lijken de veroorzakers.” In de drie grote steden steeg de omzet van woonwinkels met gemiddeld 3,4 procent.

Tekort aan vakmensen

De verwachtingen voor 2018 zijn opnieuw positief. INretail gaat uit van 4 procent omzetgroei. De aanhoudende groei in de woonbranche heeft inmiddels wel geleid tot een structureel tekort aan vakmensen, stelt de brancheorganisatie. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar parketvloerenleggers, keukenmonteurs of woningstoffeerders. In meer sectoren in Nederland speelt zo'n tekort. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!