Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar exotische mug in Nederland

05-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_tijgermug
Het UMC Utrecht en gezondheidsinstituut RIVM beginnen een onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van het groeiend aantal tropische muggen in Nederland. Reizigers die in het komende jaar naar exotische landen gaan worden gevraagd om mee te doen. Daarmee moet de ernst van de virusinfecties die deze muggen verspreiden duidelijk worden.
,,Omdat muggen uit exotische landen steeds vaker voorkomen in Nederlanden en deze muggen zich steeds beter kunnen handhaven binnen Europa wordt de kans dat infecties zoals dengue gaan voorkomen in Nederland groter. Met name de tijgermug is een significante zorg voor de Nederlandse publieke gezondheid'', aldus het universitaire Utrechtse ziekenhuis. Het risico dat deze mug zich ook gaat vestigen in Nederland wordt volgens het UMC steeds groter.
Reizigers zullen gerekruteerd worden in samenwerking met verschillende reisorganisaties en een campagne via Facebook. ANP

Meer over:

rivm, umc, muggen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!