Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar storingen door ledlampen

25-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
led lampen 930
Eenergiezuinige ledverlichting kan in huis voor storingen van radio, televisie, wifi en huistelefoons zorgen. Een aantal van zulke lampen ontregelt verbindingen, zegt het Agentschap Telecom vandaag in dagblad De Telegraaf.
Consumenten gebruiken steeds meer apparatuur die ze via wifi draadloos besturen, van tv tot tablet, maar ook koelkasten, verwarming, alarminstallatie en garagedeuren. Het Agentschap Telecom maakt melding van storingen in het (online) magazine van het agentschap.

Allerlei storingen

"We zien van alles voorbijkomen aan storingen", zegt Ron Molenkamp, projectleider van het onderzoek naar ledlampen. "Van die blokjes met pixels op je tv. Of storende huistelefoons, zoals DECT-toestellen. De korte golf kan verstoord worden. Ook radiozendamateurs hebben er last van." Reden voor Agentschap Telecom om een onderzoek in te stellen.
Omdat huishoudens en bedrijven massaal overgaan op ledlampen, dreigt de toezichthouder met maatregelen. Bij grote verstoringen kan een complete collectie ledlampen van de markt gehaald worden. Bron: Agentschap Telecom/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!