Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Onderzoek stintongeluk nog niet afgerond

Onderzoek stintongeluk nog niet afgerond

Vorig jaar september kwamen vier jonge kinderen in Oss om bij een ongeluk met een stint. Het vijfde kind en de begeleidster raakten zwaargewond. Het onderzoek naar het ongeval is nog altijd niet afgerond.

Het Openbaar Ministerie (OM) vermoed dat de begeleidster er alles aan heeft gedaan om de stint, een soort elektrische bolderkar, tot stilstand te brengen omdat er een trein aankwam. Dat hebben ook getuigen verklaard. De stint kwam echter, ondanks de verwoedde pogingen, op de spoorwegovergang terecht en werd geraakt door de trein.

Vergelijkbare botsproeven

Om de betrokken stint te onderzoeken is het Nederlands Forensisch Instituut ingeschakeld. Er worden onder meer botsproeven gehouden op een soortgelijke spoorwegovergang. Hierbij wordt gekeken wat er met de stint gebeurt als die tegen een spoorboom aanrijdt.

Een oorzaak van het ongeval kan het OM nog niet noemen. Er is daardoor tevens nog niet bekend of er een vervolging volgt of dat de zaak wordt geseponeerd. Die beslissing wordt mogelijk voor het einde van het jaar genomen. ANP