Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoeksraad kritisch over vuurwerkbesluit

28-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk-930x520
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft zich kritisch uitgelaten over de beslissing van het kabinet om geen algemeen vuurwerkverbod af te kondigen. Volgens de raad gaat het kabinet daarmee voorbij aan de aanbevelingen die ze een jaar geleden over de jaarwisseling deed.
,,De enige manier om consumenten te beschermen tegen de gevaren van vuurwerk is door het gedeeltelijk verbieden ervan'', stelt de raad, die spreekt over een ,,voortdurend patroon van veel letsel en ordeverstoringen''. Jaarlijks overlijdt gemiddeld één persoon door vuurwerk.

Gemeenten kunnen zelf beslissen

Minister Ferd Grapperhaus zei eerder deze maand dat gemeenten zelf kunnen besluiten een vuurwerkverbod in te stellen. Ze konden al gebieden aanwijzen waar geen vuurwerk mag worden afgestoken, maar het was lastig om een hele gemeente uit te roepen tot vuurwerkvrije zone.

Voldoende maatregelen

De Onderzoeksraad noemt dergelijke maatregelen onvoldoende. ,,De Raad is van mening dat de huidige maatregelen niet leiden tot een structurele daling van slachtoffers, incidenten en schade.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!