Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onveilige Android vingerafdruk- en gezichtsscanners beperkt door Google

22-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
samsung galaxy telefoon 930x520
Gebruikers van een Android-telefoon met Android 8.1 of hoger met minder veilige vingerafdruk- en gezichtsscanners moeten alsnog een pincode invoeren als de telefoon vier uur lang niet gebruikt is. Er moet er elke 72 uur de pincode van de telefoon ingevoerd worden, ook al is de biometrische scanner volgens Google veilig genoeg. De scanners kunnen in sommige gevallen niet gebruikt worden voor betalingen. Daarnaast moeten telefoonmakers hun gebruikers waarschuwen voor de risico’s.

Veiligheid

De veiligheid van de vingerafdruk- en gezichtsscanners worden door Google gemeten aan de hand van hoe gemakkelijk de scanners te foppen zijn. Minder veilige scanners kunnen bijvoorbeeld voor de gek gehouden worden door een siliconen mal. Gezichtsscanners kunnen door een masker of foto gefopt worden.

7 procent

De biometrische scanners zijn volgens Google veilig genoeg als ze in 7 procent van de gevallen voor de gek te houden zijn. Deze drempel zou in de toekomst verhoogd kunnen worden naarmate de technologie voor biometrische ontgrendeling beter wordt.
Bron: Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!