Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Onveilige situaties op touwparcoursen en in klimbossen'

19-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
houten trap klimbos parcours 930
Met de veiligheid in klimbossen en touwparcoursen op hoogte is veel mis. Wet- en regelgeving ontbreekt, waardoor er zo goed als geen overheidstoezicht is op de veiligheid, meldt EenVandaag.

'Normen niet nageleefd'

Inspecteurs in de branche zeggen dat de normen die er zijn onvoldoende worden nageleefd. Zij komen geregeld onveilige situaties tegen in klimparcoursen, zoals houtrot, onjuiste constructies of verkeerd materiaal.
Het aantal klimparken is de afgelopen jaren toegenomen. Nederland telt inmiddels tientallen van dit soort klimparcoursen in bomen of in palen tot wel 20 meter boven de grond. EenVandaag deed onderzoek naar de veiligheid en onderhoudsstaat van klimparken na een tip. In drie van vijf onderzochte parcoursen werden (potentieel) onveilige situaties aangetroffen. Die variëren van houtrot in platforms tot dode bomen, die daardoor onbetrouwbaar kunnen worden. EenVandaag/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!