Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook Albert Heijn stopt in 2019 met verkoop staleend

13-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
barbarie eend 930 520
Albert Heijn zegt als laatste grote supermarktketen toe definitief te stoppen met de verkoop van staleend. Vanaf Kerst 2019 belooft de Albert Heijn staleend-vrij te zijn.
Dierenorganisatie Wakker Dier is blij met de omschakeling, maar waarschuwt dat staleend deze Kerst nog niet uit de schappen is gehaald. “Voorkom eendenleed op je bord; ga voor de vrije-uitloop eend,” zegt Valeska Hovener van Wakker Dier.

Staleendcampagne

De staleendcampagne van Wakker Dier is een groot succes. Eerder deze week beloofde supermarktketens Aldi en Lidl al te stoppen met de verkoop van staleend in 2019. Daarnaast halen ook Boon's Markt, MCD en Nettorama de staleend uit de schappen. Daarmee staat staleend met Kerst 2019 niet meer op het supermarktmenu.

Verschillen in de eenden

De staleenden komen uit Frankrijk, waar ze een erg slecht bestaan hebben. Ze zitten met duizenden dicht op elkaar en komen niet buiten. Ook worden hun snavels geknipt en staan ze met hun vliezen op roosters die pootproblemen kunnen veroorzaken. De vrije-uitloop eens heeft een iets beter bestaan. Ook deze komen uit Frankrijk, maar ze staan op stro in plaats van roosters en komen ook buiten.
Bron: Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!