Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook CDA is om: statiegeld op blikjes stap dichterbij

11-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
blikjes afval vuilnis 930
Na de mogelijke komst van statiegeld op kleine flesjes, moeten blikjes er ook aan geloven. De coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie willen dat, tenzij het bedrijfsleven zorgt voor minder blik in zwerfafval. Dat bevestigen partijen na berichtgeving in Trouw.
De drie coalitiepartijen roepen het kabinet op een wet voor te bereiden die statiegeld op blik regelt. De wet zou als stok achter de deur gelden voor bedrijven die ervoor moeten zorgen dat het aandeel van blik in zwerfafval fors wordt teruggebracht. De partijen D66 en ChristenUnie pleiten al langer voor actie.

Brede steun

Recent kregen ze ook het CDA mee. Volgens de partij is het bedrijfsleven aan zet om de doelstellingen te halen, maar de partij is het eens met de maatregel in het geval dat hen niet lukt. De VVD houdt vast aan het standpunt dat statiegeld op blik veel te ver gaat. Wel is er brede steun voor het voorstel in de Tweede Kamer: linkse oppositiepartijen zullen het CDA, D66 en de ChristenUnie aan een meerderheid helpen. ANP

Meer over:

cda, blikjes, statiegeld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!