Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook in andere supers besmette spekblokjes

23-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zwanenberg logo 930x520
In gerookte spekblokjes van het merk Zwanenberg zit de schadelijke listeriabacterie, heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekendgemaakt. Het product wordt verkocht in de supermarkten Coop, Poiesz, Jan Linders, Hoogvliet, Dirk, Dekamarkt en groothandel Sligro. Het gaat om de spekjes met de houdbaarheidsdata 18 en 22 december van dit jaar.
Het gaat om spekblokjes met een houdbaarheidsdatum tussen 18 december 2017 en 22 december 2017. De EAN-nummers van de producten zijn HE EAN 8714555104626 en CE EAN 8714555104619.

Uit de schappen bij hoogvliet

Woensdag haalde supermarkt Hoogvliet al spekblokjes uit de schappen om een mogelijke besmetting met de bacterie.

Ernstige ziektes

De bacterie kan ernstige ziektes veroorzaken zoals hersen(vlies)ontsteking of bloedvergiftiging en zwangere vrouwen kunnen een miskraam krijgen. Mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangeren, ouderen en jonge kinderen moeten extra opletten. Klachten bij besmetting kunnen misselijkheid, diarree en koorts zijn. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) worden gezonde mensen niet per definitie ziek van de bacterie. ANP
Gisteren besteedden we ook al aandacht aan deze spekblokjes. Lees hier meer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!