Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook VGZ zet ziekenhuistarieven online

08-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dokter_1_9f058a.jpg
Na zorgverzekeraar CZ, maakt nu ook concurrent VGZ zijn ziekenhuistarieven openbaar. Het gaat om de tarieven die vallen binnen het maximale eigen risico van 885 euro, maakte de verzekeraar dinsdag bekend.
Vragen om meer houvast
Ook de patiëntwaarderingen over de behandelingen in de betreffende ziekenhuizen worden online gezet. ,,Tarieven alleen zeggen niet zoveel. Onze klanten vragen ons om meer houvast bij het kiezen van een ziekenhuis'', stelt de zorgverzekeraar. Om patiënten hierbij te helpen ging VGZ een samenwerking aan met ZorgkaartNederland van Patiëntenfederatie Nederland. Daar kunnen mensen hun waarderingen achterlaten, nadat ze door een zorgverlener behandeld zijn.
Vergelijken
CZ publiceerde de tarieven afgelopen zomer als eerste. Consumenten kunnen nu vooraf zien wat een ziekenhuisbehandeling kost. Ook kunnen de tarieven van verschillende ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken.
Belang
Minister Schippers (Volksgezondheid) wil al langer dat alle zorgverzekeraars de tarieven bekendmaken die ze met ziekenhuizen afspreken. Dat is volgens haar in het belang van de patiënt. De minister wil dat de Nederlandse Zorgautoriteit met een plan komt, waarbij alle ziekenhuistarieven onderling te vergelijken zijn.
Of Achmea en Menzis, de andere twee grote zorgverzekeraars in Nederland, hun tarieven gaan publiceren is nog onbekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!