Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oplossing voor te lange meivakantie

13-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen buiten 930x520
De meivakantie voor het basis- en voortgezet onderwijs bezorgt ouders met meerdere kinderen nogal eens problemen. Het kan voorkomen dat ouders met kinderen op verschillende scholen drie weken lang er een of meer thuis hebben en dus ook voor drie weken iets moeten regelen. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft een oplossing gevonden, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.
Vaste data
Zijn ministerie zal voortaan data opgeven voor twee weken meivakantie. De ene wordt als verplichte vakantieweek aangewezen. Scholen die hun leerlingen een tweede week willen geven, moeten voortaan allemaal dezelfde week nemen. Zo blijft te vakantieperiode dus beperkt tot hooguit twee weken.
Carnaval
Scholen mogen zelf kiezen of ze hun meivakantie van één week verlengen tot twee, als ze nog genoeg vrije dagen hebben om uit te delen. Sommige scholen kiezen er echter voor bijvoorbeeld een langere carnavalsvakantie te geven, waardoor ze al extra dagen opsouperen in de winter. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!