Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ouderen willen huis uit voor seniorenwoning'

22-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oude-vrouw.jpg
Veel ouderen zijn bereid hun huis te verlaten om een woning te betrekken die meer is afgestemd op hun levensfase. Probleem is echter dat er een groot tekort is aan seniorenwoningen en woningen die zijn aangepast aan mensen met een beperking.
Dat komt naar voren uit een maandag verschenen onderzoek van ouderorganisatie ANBO onder 1700 van de eigen leden.
Verhuizen voor partner
Uit de enquête blijkt onder meer dat 90 procent van de senioren bereid is te verhuizen, zodat een partner die zorg nodig heeft daardoor thuis kan blijven wonen. In de helft van de gevallen is het eigen huis ongeschikt om de partner te verzorgen.
'Meer goed toegankelijke woningen nodig'
Van alle zelfstandig wonende senioren wil 87 procent ook zelfstandig blijven wonen als ze zorg en ondersteuning nodig hebben. Volgens de onderzoekers is het van belang dat er meer gelijkvloerse rollator- of rolstoeltoegankelijke woningen komen.
Veel woningen niet geschikt
Eerder onderzoek had al geleerd dat slechts een derde van de zelfstandig wonende ouderen een gelijkvloerse (senioren)woning heeft of een woning die aangepast is voor rolstoelgebruik. De meerderheid woont in een eengezinswoning of portiekflat zonder lift.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!