Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenorganisaties: geen vooruitgang gepensioneerden

10-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
pensioen ouderen 930 520
Van alle zijden wordt het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en Christenunie van commentaar voorzien. De belangrijkste zetten wij op een rij.

Ouderenorganisaties: geen vooruitgang gepensioneerden

Ouderenbond ANBO : "We hebben ruim 200 dagen moeten wachten op een som van plussen en minnen, die uiteindelijk slecht uitpakt voor de AOW’ers, mensen met een afbetaald huis en mensen met veel zorgkosten. De hardste klap valt bij de laagste inkomens. Het is heel goed dat de middeninkomens profiteren van economische groei, maar niet ten koste van de lage inkomens. Het eigen risico wordt de komende jaren bevroren op het niveau van 2017: 385 euro per jaar. Die bevriezing is een sigaar uit eigen doos: de zorgpremie zal wel stijgen om het lagere eigen risico te financieren."
Seniorenorganisatie KBO-PCOB : "We vinden het jammer dat het regeerakkoord beter uitpakt voor werkenden dan voor gepensioneerden. Goed dat de bezuinigingen op de langdurige zorg worden teruggedraaid. Positief zijn we over de forse investeringen om vijftigplussers aan het werk te krijgen en te houden. Prima dat er een eind komt aan de verschillen in de eigen bijdragen Wmo. Ook voor de inzet op waardig ouder worden hebben we ronduit waardering. Voor deze belangrijke thema’s heeft KBO-PCOB zich sterk ingezet."

50PLUS: anti-ouderenkabinet

50PLUS-leider Henk Krol is ,,woest" over het regeerakkoord van Rutte III. ,,Dit is een anti-ouderenkabinet! Veel maatregelen gaan gelukkig pas in 2019 in. Dat geeft tijd om het komende kabinet naar huis te sturen!" zei Krol dinsdag in een reactie.
Volgens de 50PLUS-leider blijkt uit de cijfers dat gepensioneerden aan het eind van de kabinetsperiode 40 procent in koopkracht achter zullen lopen op werkenden. ,,Anti-ouderen en onwaardig voor dit land!" De plannen om het pensioenstelsel te hervormen noemt Krol ,,compleet onnodig''.

Meer reacties, lees ook:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!