Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Oververhitte honden in auto bij hondenshow

Oververhitte honden in auto bij hondenshow

De Amsterdamse politie heeft donderdag ruiten van zes auto’s ingeslagen om oververhitte honden te bevrijden. De politie ontdekte de honden op aanwijzing van medewerkers van de World Dog Show, die momenteel plaatsvindt in de RAI. Ook de komende dagen controleert de politie extra rondom de RAI op achtergelaten honden.

Temperatuur tot boven 40 graden

De auto’s stonden op parkeerterreinen rondom de RAI en in parkeergarages. Volgens de politie is het, ook nu de zomerse hitte is afgenomen, in parkeergarages nog steeds zo’n 25 tot 30 graden en kan de temperatuur in auto’s al snel oplopen tot boven de 40 graden.

Drie hondeneigenaren hebben een bekeuring van 750 euro gekregen voor het achterlaten van een hond in een hete auto. Drie anderen kwamen ervan af met een ,,ernstige waarschuwing’’, aldus de politie. 

Hondenshow omstreden

Ondanks bezwaren van de gemeente Amsterdam vind de grootste hondenshow ter wereld op dit moment plaats in de RAI. Het fokken van honden op uiterlijke kenmerken gaat niet zelden gepaard met genetische afwijkingen. Zo is bij sommige rassen het bekken bijvoorbeeld te klein voor het een hoofd van een pup. Een keizersnee is dan nodig om de pups ter wereld te brengen.

Vind jij dat hondenshows waarbij dieren beoordeeld worden op uiterlijk verboden moeten worden?

Poll: Moeten hondenshows verboden worden?