Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pakketten mogelijk veel te laat bezorgd door stiptheidsacties rondom Sinterklaas

24-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
228 keer bekeken
  •  
Post NL 930x520
Pakketbezorgers dreigen met acties tegen PostNL. De belangenvereniging van bezorgbedrijven BVPD spreekt over stiptheidsacties rond de feestdagen. Pakketjes rond de drukke sinterklaasperiode zullen daardoor mogelijk veel te laat bezorgd worden.
De onderaannemers zijn ontevreden over de bezorgtarieven. De feestdagen zorgen voor een hoge omzet bij PostNL. De bezorgers vinden dat de tarieven niet meegroeien met het aantal pakjes dat zij bezorgen. Eerdere onderhandelingen tussen de twee partijen zijn stukgelopen. PostNL zegt een reëel en concurrerend tarief te betalen.

"Race to the bottom'

Ongeveer 2500 bezorgers hebben het voornemen tijdens de decembermaand deels hun werk neer te leggen. "De 'race to the bottom' van de pakketreuzen is slecht voor de werknemers, slecht voor de zelfstandige pakketondernemers en slecht voor de consument die op goede bezorging rekent", verklaart BVPD-voorzitter Willem Snel.

Te hoge werkdruk

Vorig jaar was het de vakbond FNV die met een grootscheepse staking dreigde. De bond wilde daarmee de werkomstandigheden bij PostNL aan de kaak stellen. De werkdruk zou te hoog zijn en het salaris te laag. Bron: Retailnews/NOS

Grote ontevredenheid over pakketbezorging PostNL

Een derde van de consumenten is niet tevreden over de pakketbezorging van PostNL. Dit bleek in september jl. uit een enquête van Kassa onder bijna 4000 respondenten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!