Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Petitie: Parkeerkosten ziekenhuizen moeten omlaag

Petitie: Parkeerkosten ziekenhuizen moeten omlaag

De parkeertarieven bij ziekenhuizen zijn veel te hoog. Dat stelt de seniorenorganisatie KBO-PCOB, die maandag een petitie is gestart om de tarieven te verlagen. Deze petitie wordt volgende maand aangeboden aan de Tweede Kamer.

'Melkkoe'

Volgens de organisatie gebruiken ziekenhuizen parkeerders steeds vaker als melkkoe. Parkeertarieven bij ziekenhuizen kunnen volgens de organisatie oplopen tot wel 4,00 euro per uur of 36 euro voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor soms honderden euro’s kwijt zijn.

‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis moeten worden beteugeld. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten. KBO-PCOB wil dat minister Bruins voor Medische Zorg en Sport gaat praten met gemeenten en ziekenhuizen over "het rekenen van redelijke tarieven en liefst helemaal geen kosten voor parkeren voor ziekenhuisbezoek". Als stok achter de deur roept de ouderenorganisatie de Tweede Kamer op om wetgeving voor te bereiden om betaalbare parkeertarieven bij het ziekenhuis af te dwingen en voor openheid over de besteding van de opbrengst van parkeertarieven.

KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Bronnen: ANP / KBO-PCOB

Terugkijken: Parkeren melkkoe ziekenhuizen, Kassa oktober 2013