Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Petitie: Parkeerkosten ziekenhuizen moeten omlaag

29-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
parkeren 930 520 parkeergarage parkeerplaats
De parkeertarieven bij ziekenhuizen zijn veel te hoog. Dat stelt de seniorenorganisatie KBO-PCOB, die maandag een petitie is gestart om de tarieven te verlagen. Deze petitie wordt volgende maand aangeboden aan de Tweede Kamer.

'Melkkoe'

Volgens de organisatie gebruiken ziekenhuizen parkeerders steeds vaker als melkkoe. Parkeertarieven bij ziekenhuizen kunnen volgens de organisatie oplopen tot wel 4,00 euro per uur of 36 euro voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor soms honderden euro’s kwijt zijn.

‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis moeten worden beteugeld. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten . KBO-PCOB wil dat minister Bruins voor Medische Zorg en Sport gaat praten met gemeenten en ziekenhuizen over "het rekenen van redelijke tarieven en liefst helemaal geen kosten voor parkeren voor ziekenhuisbezoek". Als stok achter de deur roept de ouderenorganisatie de Tweede Kamer op om wetgeving voor te bereiden om betaalbare parkeertarieven bij het ziekenhuis af te dwingen en voor openheid over de besteding van de opbrengst van parkeertarieven.
KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Bronnen: ANP / KBO-PCOB
Terugkijken: Parkeren melkkoe ziekenhuizen, Kassa oktober 2013
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!