Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Parkeertarieven rijzen de pan uit

18-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeren 930x520
In de afgelopen vijf jaar heeft 80 procent van de 36 grootste winkelsteden de parkeertarieven op straat verhoogd. Dat blijkt uit cijfers die Detailhandel Nederland vrijdag heeft gepresenteerd. In Assen stegen de tarieven in verhouding met 60 procent het meest. Daar betalen parkeerders nu maximaal 2,40 euro per uur.
Gemiddelde tarief
Het gemiddelde tarief voor parkeren op straat liep op van 2,31 tot 2,61 euro. Andere grote stijgers zijn Haarlem (53 procent), Zaanstad (34 procent) en Rotterdam (33 procent). In Amsterdam is parkeren het duurst met een tarief dat kan oplopen tot 5 euro per uur. Andere steden waar het relatief duur is om te parkeren op straat zijn Utrecht, Haarlem en Rotterdam.
Onverantwoord
Detailhandel Nederland noemt de stijging van de parkeertarieven onverantwoord. ,,Goed parkeerbeleid is het visitekaartje van de stad. Het is daarom onbegrijpelijk dat de parkeertarieven elk jaar weer door gemeenten worden verhoogd. Assen kent bijvoorbeeld een torenhoge winkelleegstand. Het is dan ook schandalig dat juist deze gemeente besloot de parkeertarieven ongenadig te verhogen’’, meent Dolf Kloosterziel van de winkeliersorganisatie.
Bron: Detailhandel Nederland/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!