Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Pas op voor aanbieder vakantievilla's De Reisplanner'

25-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
villa930x520
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van De Reisplanner. Consumenten krijgen via telefonische verkoop het aanbod om voor 149,99 euro twee weken (binnen 1 jaar) gebruik te maken van een luxe villa in het buitenland. De Reisplanner biedt echter geen duidelijkheid over welke villa's het gaat. Desondanks worden consumenten per mail en telefonisch onder druk gezet om te betalen. De ACM raadt consumenten aan om de toegezonden facturen niet te betalen.

'Veel meldingen'

De Reisplanner heeft na vragen van de ACM niet duidelijk gemaakt welke villa’s worden aangeboden en hoe het boekingsproces werkt. Via haar loket ConsuWijzer heeft de ACM veel meldingen over De Reisplanner ontvangen. De ACM heeft NOPN B.V., het bedrijf achter De Reisplanner, verzocht te stoppen met het incasseren van facturen. Hierop heeft het bedrijf niet gereageerd. Het bedrijf zegt wel gestopt te zijn met klantenwerving.

Voorbeeldbrief

Om verdere schade voor consumenten te beperken, waarschuwt de ACM nu voor dit bedrijf. Op www.consuwijzer.nl vinden consumenten een voorbeeldbrief die zij kunnen gebruiken om het bedrijf te melden dat zij de rekening niet betalen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!