Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pas op voor bedrieglijk echte IBAN phishing-mail

04-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_ibanING.jpg
De afgelopen dagen heb je op onze website veel kunnen lezen over de invoering van de nieuwe betaalstandaard IBAN. Helaas is dat ook reden voor oplichters om bedrieglijk echte phishing-mails te versturen. Vorige week is er een phishing-mail verstuurd waarbij het lijkt of ING de afzender is, maar dat is natuurlijk niet zo.
De Fraudehelpdesk waarschuwt om goed op te letten als je dit soort e-mails krijgt. Zie hieronder een voorbeeld van de meest recente e-mail die uit naam van 'ING' afgelopen week is verstuurd. Niet alleen klanten van ING krijgen deze e-mail, ook klanten van andere banken willen de oplichters bereiken.
Waar moet je op letten?
In deze phishing-mail zien we niet alleen allerlei spelfouten, maar ook een afzender die overduidelijk niet de ING zelf is. Het e-mailadres is fake.
Klik niet op de link!
Bij phishing-mails wil de verzender altijd dat je op een link klikt in de e-mail. In dit geval wordt er opgeroepen om een nieuwe betaalpas aan te vragen. Doorklikken leert dat je op een malware-website terecht komt waarbij je computer geïnfecteerd wordt met schadelijke software. Klik dus nooit op de link en gooi deze e-mail meteen weg. Zelf ook een phishing-mail ontvangen? Stuur hem naar ons door op kassa-online@bnnvara.nl. Wij verzamelen dit soort e-mails op overzichtelijke wijze in onze rubriek .
596_phishingmailING
Het gaat om deze e-mail:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!