Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Passagiers ziek op Nederlands cruiseschip

Passagiers ziek op Nederlands cruiseschip

Ongeveer 35 mensen op een Nederlands cruiseschip hebben tijdens een reisje op de Rijn in het zuidwesten van Duitsland een virusinfectie opgelopen. Ze werden misselijk en moesten overgeven, maakten de regionale hulpdiensten woensdag bekend.

Prinses Christina
De patiënten moeten een of twee dagen aan boord blijven om uit te zieken. In totaal waren er 92 passagiers en bemanningsleden aan boord van de Prinses Christina, die onder Nederlandse vlag vaart. De mensen die niet ziek zijn geworden, worden woensdagavond met bussen naar huis gebracht.

Onduidelijk
Om wat voor virus het gaat is nog onbekend. Ook is het nog onduidelijk hoeveel Nederlanders het precies betreft. Het driedeks-cruiseschip was zondag vertrokken uit Keulen en was op weg naar Frankrijk.

Norovirus
In mei van dit jaar was er aan boord van hetzelfde schip een soortgelijk incident. Toen liepen ongeveer vijftig mensen het zeer besmettelijke norovirus op, met symptomen als buikkramp, braken en diarree. Volgens een arts die de mensen destijds onderzocht, ging het om een milde variant die binnen 24 uur over moest gaan.

Bij de reder, Trans River Line in Den Haag, was woensdag niemand bereikbaar voor commentaar. ANP