Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioenfonds Detailhandel verhoogt pensioenen

05-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
ouderen fiets pensioen vakantie 930 520
Het Pensioenfonds Detailhandel verhoogt voor het eerst in jaren de pensioenen weer iets. De financiële situatie van het fonds is voldoende verbeterd voor een ,,gedeeltelijke'' indexatie. De pensioenen gaan met 0,1 procent omhoog. Dit betekent dat er 20 miljoen euro extra kan worden verdeeld onder alle deelnemers.
Voorzitter Henk van der Kolk is blij dat zijn fonds ondanks de lage rente en enorme schommelingen op de beurzen toch goede resultaten weet te boeken. Bij andere grote fondsen dreigen komende jaren nog kortingen.

Beleidsdekkingsraad

Eind december bedroeg de zogeheten beleidsdekkingsgraad 110,6 procent. Deze graadmeter laat zien in hoeverre het fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen. Om een gedeeltelijke indexatie te mogen doorvoeren, is een niveau van 110 procent of hoger vereist.

Doorgroeien

Pensioenfonds Detailhandel is met ruim 300.000 deelnemers, 32.000 werkgevers en 113.000 gepensioneerden een van de grotere fondsen van Nederland. Begin dit jaar sloten ook het Bedrijfstakpensioenfonds voor Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie (PSL) en Pensioenfonds Dranken zich aan. In de komende jaren is het fonds van plan flink door te groeien. Dat moet extra schaalvoordelen opleveren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!