Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Petitie voor hogere straffen voor kinddaders zeer populair

15-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
recht law hamer 930
De petitie voor zwaardere straffen in het jeugdstrafrecht blijkt heel populair. Ruim 30.000 mensen hebben binnen twee dagen via internet op petitie.nl hiervoor een petitie ondertekend.
Deze handtekeningenactie is het initiatief van de ouders van drie kinderen die in 2017 gedood werden door minderjarigen.

Maximale straf in jeugdstrafrecht

De straf voor de jeugdige daders was tussen de een en twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. De 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken werd door een leeftijdgenootje gedood. Deze dader kreeg één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dat is op dit moment de maximale straf die iemand onder de 16 jaar kan krijgen. Ook in de zaak van Nick Bood (16) uit Assendelft kreeg de destijds 15-jarige dader diezelfde straf. De 17-jarige jongen die terechtstond voor de dood van Savannah Dekker (14) uit Bunschoten kreeg twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Ook dat is de maximale straf die iemand van zijn leeftijd kan krijgen.

"Ouders hebben levenslang"

"Een straf van één of twee jaar is een lachertje", aldus de moeder van Romy op Facebook. "Dit doet geen recht aan het leed wat ons is aangedaan. Ouders hebben levenslang!"
De ouders willen de handtekeningen uiteindelijk aanbieden aan minister Sander Dekker (Rechtsbescherming). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!