Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Philips ontwikkelt technologie om patiënt meer beeldgestuurd te opereren

22-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_ziekenhuis
Philips heeft een nieuwe zorgtechnologie ontwikkeld waarmee ziekenhuizen een grote stap voorwaarts kunnen zetten met beeldgestuurde behandelingen. Daarmee kunnen veel patiënten geholpen worden op een manier die efficiënter en minder ingrijpend is.
Geen operatie
Het systeem genaamd Azurion, moet diagnoses en behandeling mogelijk maken zonder dat de patiënt onder het mes hoeft. "Beeldgestuurde behandelingen zijn niet gemakkelijk", aldus topman Frans van Houten. ,,Het team van artsen kan het operatiegebied zelf niet zien of voelen. Deze informatie moet daarom van andere, veelal verschillende bronnen komen. Het is essentieel om al deze informatie geïntegreerd en overzichtelijk te kunnen tonen.''
Veel mogelijkheden
Katheters worden al langer gebruikt voor dotterbehandelingen, maar kunnen inmiddels ook worden ingezet om bijvoorbeeld hartkleppen te repareren. Op die manier kan de patiënt een ingrijpende openhartoperatie worden bespaard. Andere toepassingsmogelijkheden ziet Philips bij onder meer de behandeling van bepaalde tumoren of reparaties aan de ruggenwervel.
Samenwerken ziekenhuizen
Philips heeft Azurion ontwikkeld samen met ziekenhuizen. In Nederland zijn dat het VUmc in Amsterdam, de Isala Klinieken in Zwolle, het St. Antonuis in Nieuwegein en het Albert Schweitzer in Dordrecht. Het systeem wordt gemaakt op de Philips Innovation Campus in Best, ten noorden van Eindhoven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!