Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pizzakoeriers op de elektrische scooter

07-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pizza_04.jpg
Geen scheurende pizzakoeriers meer, maar keurige scooterrijders die weten hoe je je in het verkeer moet gedragen. Daar wil Domino’s Pizza naartoe door de komende jaren ongeveer 1200 elektrische scooters aan te schaffen. Om die zo effectief mogelijk te laten rijden, hebben studenten van de TU Delft voor de koeriers een game ontwikkeld die goed rijgedrag stimuleert.
Elektrisch rijden
Dat vertelt een woordvoerster van de pizzaketen, die in de overgang van benzinebrommers naar elektrisch rijden samenwerkt met TNO, Syntens Innovatiecentrum en TU Delft. Met het project (On)bezorgd willen de partijen onder meer het elektrisch rijden in de hele bezorgbranche stimuleren. Syntens wil de opgedane kennis in dit project zoveel mogelijk inzetten voor het gehele bedrijfsleven.
Initiatief
Het initiatief is ontstaan bij Syntens en TNO. ,,Beide partijen waren al bezig met de vraag hoe elektrische mobiliteit in Nederland kan worden gestimuleerd. Dus dat sloot goed op elkaar aan”, aldus Ruben van der Horst, innovatieadviseur bij Syntens.
'Rijden met beleid'
,,Wij hopen dat als de koeriers met beleid gaan rijden, zij zoveel mogelijk kilometers kunnen maken zonder iedere keer de scooter op te laden’’, aldus Caroline ten Cate van de pizzaketen, die 125 vestigingen in Nederland heeft.
Game
In de game kunnen de koeriers onderling in competitie spelen om zo te zien wat de gevolgen zijn van hun rijstijl. De game moet uiteindelijk zorgen voor een positief effect op de verkeersveiligheid.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!