Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie int geen boetes en achterstallige betalingen

01-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-930x520
De politievakbonden roepen hun achterban op vanaf donderdag geen geldboetes en achterstallige betalingen meer te innen. Ze doen dat uit protest tegen de stukgelopen cao-onderhandelingen. De actie komt bovenop de al lopende actie: het niet uitschrijven van bekeuringen.

Werkdruk te hoog

Afgelopen week wezen de gezamenlijke politiebonden het nieuwe cao-voorstel van de werkgever definitief af. De bonden willen structurele oplossingen voor de werkdruk van de 65.000 politiemedewerkers en dat missen ze in het voorstel. Wel willen de bonden en werkgever voorzichtig met elkaar om de tafel zitten voor verkennende gesprekken. Daar moet eind van de week meer duidelijkheid over komen. De bonden benadrukken wel dat de onderhandeling niet heropend worden.

'Naar buiten toe goede sier maken'

Vorige week boden minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en korpschef Erik Akerboom 7 procent meer loon tot en met 2020, aangevuld met een eenmalige uitkering van 500 euro in 2019. Bovendien zouden agenten volgens dat aanbod meer invloed krijgen op hun eigen rooster. De vakbonden wezen dit bod af en noemden het ,,naar buiten toe goede sier maken". ANP

Meer over:

politie, vakbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!