Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Positie pensioenfondsen blijft stabiel

04-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_pensioen1
De financiële positie van de Nederlandse pensioenfondsen is afgelopen maand opnieuw niet veranderd. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Aon Hewitt.
Dekkingsgraad
De gemiddelde dekkingsgraad is in juni gelijk aan die in april en mei, op 105 procent. Deze graadmeter laat zien in hoeverre fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen en is bijvoorbeeld belangrijk bij beslissingen over eventuele kortingen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg één procentpunt, van 101 procent naar 102 procent.
Kortingen
Vorig jaar leek het er lang op dat veel fondsen nu al moesten gaan snijden in de pensioenen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig, omdat de rente weer wat opkrabbelde. Voor miljoenen Nederlanders is de dreiging van kortingen echter nog altijd niet uit de lucht. De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwde onlangs dat zich komende jaren nog ingrepen kunnen voordoen, aangezien de financiële positie van tientallen fondsen nog niet op het minimaal vereiste niveau zit. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!