Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Postzegelprijs gaat omhoog

05-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postNL bezorger 930x520
De postzegel voor brieven in Nederland kost vanaf januari 87 eurocent. Dat is momenteel nog 0,83 euro. De stijging van 4,8 procent valt ruim binnen de door toezichthouder ACM vastgestelde tariefruimte, aldus postbezorger PostNL maandag.
Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt 1,45 euro, dat was 1,40 euro. Het tarief voor de postzegelcode blijft 0,83 euro. Bij frankeren met de frankeermachine verandert het tarief van 0,77 euro naar 0,81 euro. ,,Het gematigd verhogen van de postzegelprijs is nodig om de post voor iedereen in Nederland betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden'', aldus Resi Becker, directeur Mail Nederland.

Decemberzegel

De decemberzegel is ook dit jaar 0,05 euro goedkoper dan de reguliere postzegel van 2018, zo meldt PostNL verder. Het gaat daarbij om 0,78 euro voor kerstpost tot 50 gram. De decemberzegels zijn vanaf 5 november te verkrijgen.

Stijging tarieven

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt jaarlijks vast met hoeveel procent de tarieven voor het basispakket aan postdiensten mogen stijgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!