Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Prepaid-energie leidt tot lager verbruik'

19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
hand geld  930
Vooruitbetalen voor energie leidt tot een lager verbruik en meer grip op de kosten. Dat is de conclusie van een proef onder vijftig huishoudens van vijf partijen uit de energiewereld, waaronder Alliander en Vattenfall.

Gemiddeld 7 procent minder verbruikt

Deelnemers betaalden een bedrag vooraf en konden via een webportal hun verbruik en hun saldo zien. Ze kregen bericht als het saldo te laag dreigde te worden en konden het zo nodig opwaarderen. De deelnemers gingen gemiddeld 7 procent minder energie verbruiken en vonden het prettig om zelf 'aan de knoppen' te kunnen zitten.

Geen betalingsachterstanden

Voor de netbeheerders en energieleveranciers was het handig dat er op deze manier geen betalingsachterstanden optraden. Het kan daarom een uitkomst blijken voor huishoudens die moeite hebben met betalen van hun rekeningen. De energiepartijen zien dan ook graag een tweede, bredere proef met prepaid-energie, waaraan ook schuldhulpverleners en maatschappelijke organisaties meedoen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!