Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Proces tegen Facebook mag doorgaan

23-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook privacy
Facebook moet voor de rechter komen vanwege een privacylek vorig jaar. Hackers konden toegang krijgen tot de accounts en persoonlijke informatie van circa 30 miljoen gebruikers.
Een aantal gebruikers klaagde Facebook aan wegens nalatigheid. Het bedrijf vroeg een rechter om het proces tegen te houden, maar dat verzoek werd afgewezen. Het proces mag dus gewoon doorgaan.

'View As'-functie zorgde voor lek

De hackers maakten gebruik van een fout in de code van de 'View As'-functie. Daarmee kunnen Facebook-gebruikers zien hoe hun profiel er voor anderen uitziet. Die functie is tijdelijk uitgeschakeld. Het lek is ontstaan in juli 2017 toen Facebook de functie om video's te uploaden aanpaste.

Veiligheidsoverwegingen

De miljoenen getroffen accounts moesten uit veiligheidsoverwegingen opnieuw inloggen als ze Facebook in willen of een website of app die aan het sociale netwerk is gekoppeld. De gebruikers kregen bovendien een melding met uitleg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!